Services:

Site Planning and Design, Civil Engineering, Master Planning, Wetlands Flagging and Permitting, Construction Documents, State, Local and Federal Site and Environmental Permitting, Construction Observation.

Client:

Hasbro-Parker Brothers

Services:

Site Planning and Design, Civil Engineering, Master Planning, Wetlands Flagging and Permitting, Construction Documents, State, Local and Federal Site and Environmental Permitting, Construction Observation.

Client:

Hasbro-Parker Brothers

Services:

Site Planning and Design, Civil Engineering, Master Planning, Wetlands Flagging and Permitting, Construction Documents, State, Local and Federal Site and Environmental Permitting, Construction Observation.

Client:

Hasbro-Parker Brothers

Services:

Site Planning and Design, Civil Engineering, Master Planning, Wetlands Flagging and Permitting, Construction Documents, State, Local and Federal Site and Environmental Permitting, Construction Observation.

Client:

Hasbro-Parker Brothers

Projects
Office and Research Parks
Corporate Office Centers - Corporate Facilities
Mixed Use - Commercial Projects
Educational Facilities
Recreational Facilities & Playgrounds
Housing & Residential Projects
JCrowe Home Page

Hasbro-Parker Brothers, Beverly, MA

This project, the first phase completed in 1977 and the second phase completed in 1981, still meets the principles of sustainable site design standards in effect today.  The site, currently occupied by Hasbro, the successor to Parker Brothers, was originally designed as a corporate headquarters.  Except for a gravel quarry on a segment of the site, extreme measures were taken to minimize impacts to the natural landscape.  Storm drainage from the roads and driveways was routed through filter strips and water quality swales before discharging into adjacent natural areas.  Where subsurface soils allowed, storm water from parking areas was routed through infiltration systems before discharging into adjacent natural areas.  100% of the storm drainage from the roof areas discharged into a basin integrated into the natural landscape.  The gravel quarry was restored into a natural field area and a small pond which preserved vistas from the building to a large pond to the north of the site.